Moet het btw-nummer van een klant ook op mijn factuur?

Een factuur moet aan nogal wat regels voldoen. Moet u eigenlijk behalve uw eigen btw-nummer ook het btw-nummer van de afnemer of opdrachtgever vermelden? Het is niet per definitie verplicht het btw-nummer van de opdrachtgever of klant op de factuur te vermelden, behalve in sommige gevallen.

Wanneer wel het btw-nummer van de klant?

Het btw-nummer van de opdrachtgever moet wél worden vermeld als er sprake is van een levering aan het buitenland of als de btw wordt verlegd. Btw verleggen gebeurt onder meer bij onderaanneming en uitlenen van personeel in bepaalde branches, zoals de bouw. De verschuldigde btw wordt dan geheven van de afnemer in plaats van de leverancier. Als er sprake is van een ICP levering of dienst binnen de EU dan moet ook het BTW nummer van de klant worden vermeld.

Let ook op een juiste factuur nummering

Ook goed om op te letten: de nummering van uw facturen. Dat is namelijk ook verplicht. De nummers moeten elkaar logischerwijs opvolgen. Als er nummers ontbreken, kan de fiscus denken dat er sprake is van het ontduiken van de btw regels. Dus begin bijvoorbeeld met 2017001 en laat het nummer netjes oplopen. U kunt ook kiezen voor online factureren, dan loopt de nummering automatisch goed en heeft u mooi overzicht.

btw-nummerZZP Boekhouder Ede helpt u ook bij het opstellen van een juiste factuur. We hebben verschillende sjablonen beschikbaar.

Post Tagged with ,

You must be logged in to post a comment.