MoneyBird online factureren, altijd een correcte factuur.

MoneybirdMoneyBird is een handige oplossing voor ZZP’ers om digitaal te factureren. Daarnaast biedt het debiteuren- en crediteurenbeheer, de mogelijkheid offertes te maken en een klantenbestand bij te houden. Het opmaken van een template voor een basisfactuur gaat eenvoudig, maar heeft wel enkele beperkingen. De indeling van de factuur staat vast en het bedrijfslogo kan maar op drie plekken aan de bovenzijde worden geplaatst. Ook het aantal lettertypes is beperkt.

Het factureren is gebruiksvriendelijk en flexibel. Een aantal van de functionaliteiten:

  • Factuurnummer en factuurdatum worden standaard ingesteld, maar zijn ook aan te passen
  • Overzichten omzet per klant
  • Afwijkende Btw-tarieven kunnen per factuurregel worden toegevoegd
  • Per post of e-mail (PDF) verzenden van facturen
  • Periodieke facturen maken
  • Herinneringen sturen aan debiteuren
  • Archief van facturen

Debiteuren & crediteuren

De verzonden facturen worden automatisch gearchiveerd, ook wordt de status bijgehouden.  Op die manier kunnen late betalers automatisch (als dat is ingesteld) per e-mail herinnerd worden aan de factuur.

Binnengekomen betalingen moeten handmatig worden worden verwerkt. Er is jammer genoeg geen koppeling met online bankierprogramma’s. Wat wel mogelijk is, is om debiteuren via een link in de factuur online te laten betalen met iDeal (Mollie) of PayPal.

Facturen van leveranciers kunnen ook met MoneyBird worden bijgehouden. Na het aanmaken van een crediteur en het invullen van de factuurbedragen kan de (gescande) factuur worden geüpload. Dit kan ook via de telefoon. Er is geen herkenning van gegevens zoals bij E-boekhouden of Reeleezee.

Beveiliging en data

De verbinding verloopt via een beveiligde verbinding (SSL). De data wordt dagelijks gebackupd. Voor ontwikkelaars is een API beschikbaar waarmee bijvoorbeeld webwinkels kunnen worden gekoppeld aan Moneybird, om zo automatisch facturen te genereren. Het is mogelijk om facturen te exporteren in CSV en PDF, contacten zijn te exporteren als vCard of in CSV. UBL integratie wordt op korte termijn geïntroduceerd.

Beperkt gebruik MoneyBird is gratis

Met de gratis versie van Software as a Service MoneyBird kunnen 3 facturen, 3 offertes en 3 inkomende facturen per maand worden verwerkt. Voor 10 euro per maand zijn er geen beperkingen. Voor 25 euro per maand krijg je nog meer functionaliteit zoals het inlezen van bankmutaties. Dit lijkt ons overdreven omdat er geen compleet boekhoudpakket wordt aangeboden.

Welke boekhoudfuncties zijn er (nog) niet?

Op dit moment kan MoneyBird je niet verder helpen met het opstellen van een balans, het invoeren van journaalposten via een memoriaal, voorraadbeheer en een kasboek. Er zijn wel goede export mogelijkheden naar Excel, zowel voor verkoop- en inkoopfacturen als voor de rapportages.

Eindoordeel online software MoneyBird

Moneybird is een eenvoudige en handige oplossing voor dienstverleners of ZZP’ers om te offreren, factureren en debiteuren- en crediteurenbeheer.  Je kan in Moneybird ook een extra gebruiker aanmaken zodat we als boekhouder met je mee kunnen kijken. ZZP Boekhouder Ede ondersteunt het gebruik van Moneybird.

Bron: Cloudtools

Post Tagged with , , ,

You must be logged in to post a comment.