Werkwijze, van boekhouding tot jaarrekening.

Onze dienstverlening begint bij het verzorgen van uw boekhouding. Je verzamelt per maand of per kwartaal de benodigde stukken voor de administratie zoals facturen, bankafschriften en belastingzaken en levert deze aan ons in een speciale door ons aangeleverde map. Als je de administratie liever digitaal wilt aanleveren kan dat natuurlijk ook. We werken al met programma’s als Moneybird, e-boekhouden, factuursturen.nl en GetGekko.

Werkwijze ZZP Boekhouder Ede

Wij verwerken uw boekhouding in accountview en doen voor u de belastingaangifte. Uw ontvangt alle documenten – alsmede de rapportages – keurig geordend terug in de map. Naast de map bieden wij u ook de mogelijkheid van een digitaal archief.

Boekhouding werkwijze

Omzetbelasting boekhouding.

De administratie van inkoop- en verkoopfacturen vormt de basis van de btw-boekhouding. Als de administratie periodiek is bijgewerkt volgt de aangifte omzetbelasting. U krijgt hier ruim op tijd een overzicht van met het te betalen of te ontvangen bedrag. Hier leest u meer over de aangifte omzetbelasting.

Jaarrekening

Na het einde van het boekjaar gaan we aan de slag met de jaarrekening. Een spannend moment wanneer u kunt zien hoe uw onderneming heeft gepresteerd. We maken een professionele jaarrekening met vergelijkende cijfers van andere jaren. De jaarrekening dient als naslagwerk en als ijkpunt. Deze kunt u later ook nodig hebben voor de bank of voor een eventuele AOV verzekering.

Aftrekposten

Wij zijn er als administratiekantoor voor om uw belastingen te optimaliseren. Hiervoor gebruiken wij de volgende mogelijke aftrekposten.

Inkomstenbelasting

De jaarrekening vormt uiteraard weer de basis voor de aangifte inkomstenbelasting. Als we alle aftrekposten hebben benut krijgt u van ons het voorstel voor de aangifte inkomstenbelasting. Met uw goedkeuring gaan we de aangifte elektronisch versturen naar de belastingdienst. Wij hebben een beveiligde directe lijn met de belastingdienst, u heeft geen digid meer nodig. Meer over de aangifte leest u bij aangifte inkomstenbelasting.

Spaarpot voor uw pensioen

Hopelijk houdt u aan het einde van het jaar nog wat over om voor later te reserveren. Hiervoor zijn uiteraard meerdere mogelijkheden binnen en buiten uw onderneming.