Administratie

Onze dienstverlening begint bij het verzorgen van uw administratie. U verzamelt de benodigde stukken zoals facturen, bankafschriften, bonnen en levert deze aan ons in een map. Wilt u liever digitaal dan kan dit ook via de ‘cloud’. Wij verwerken uw administratie per maand of kwartaal. Hierna doen we voor u de aangifte omzetbelasting.

Administratie bijhoudenadministratie

Uw ontvangt alle documenten keurig geordend terug in de map. Door de administratie regelmatig bij te laten werken worden problemen met de Belastingdienst voorkomen. Ook krijgen we samen een goed inzicht in de gang van zaken. Daardoor is het mogelijk tijdig bij te sturen, ontstaan er geen achterstanden. Hierdoor kunnen wij onze werkzaamheden voor een zeer concurrerende prijs aanbieden.

We gaan er wel van uit dat u als professional een zakelijke rekening heeft voor uw inkomsten en uitgaven.  In het geval van een auto van de zaak ook een tankpas. Een tankpas is een vereiste om btw te kunnen terug vragen.

 

Wat moet in uw administratie aanwezig zijn:

Een administratie bestaat uit een aantal basisgegevens:

  • Debiteuren en crediteurenadministratie
    Hierin staan de facturen van uw klanten en uw leveranciers gespecificeerd met bedragen, openstaande posten, btw etc. Deze gegevens zijn afkomstig van uw in- en verkoopadministratie.
  • Voorraadadministratie
    Indien u werkt met inkoop en verkoop van goederen zult u minstens één keer per jaar moeten inventariseren. De voorraadwaarde wordt vermeld in de boekhouding. U kunt ook een geautomatiseerde voorraadadministratie bijhouden in sommige boekhoudpakketten. Dit is eigenlijk alleen interessant als u veel inkoopt en verkoopt.
  • In- en verkoopadministratie
    De in- en verkoopadministratie bestaat uit het inboeken van uw verkoopfacturen en inkoopfacturen.

Online boekhouden

Wilt u liever zelf uw administratie bijhouden dan kunt u gebruik maken van ons zeer complete online boekhoudpakket. Hiermee kunt u bijvoorbeeld ook uw debiteurenbeheer uitvoeren zoals het sturen van herinneringen per email. U kunt relaties aanmaken en zelfs nieuwsbrieven versturen. Uiteraard kunnen wij meekijken als het nodig is. Zo heeft u op elk moment zicht op de financiële situatie van uw onderneming. Hier kunt u meer lezen over online boekhouden.