Fiscus wil nieuw verzoek voorlopige aanslag of teruggaaf.

Om te voorkomen dat mensen voor ‘nare verrassingen’ komen te staan, moeten 24.000 mensen voor het eerst sinds lange tijd van de Fiscus weer een voorlopige aanslag inkomstenbelasting aanvragen. Een woordvoerder van het ministerie van Financiën heeft dat woensdag bevestigd.

Inkomen

Hiermee wil de Belastingdienst voorkomen dat deze groep bij de definitieve aanslag plotseling een groot bedrag aan de fiscus moet terugbetalen. Het gaat om belastingplichtigen van wie de afgelopen jaren het reële inkomen steeds sterk verschilde van het inkomen dat voor de voorlopige teruggaaf was opgegeven. Het opgegeven inkomen bleek in veel gevallen lager dan het echte inkomen.

Fiscus

Ook een groep van 40.000 mensen die via een voorlopige aanslag alvast geld afdragen aan de fiscus zijn benaderd. Ook zij zullen bij de definitieve aanslag vermoedelijk meer moeten betalen. Dat komt omdat de belastingwet volgend jaar wordt aangepast. Hierdoor kan het bedrag dat mensen bij de definitieve aanslag moeten betalen flink oplopen.

Fiscus

Service

Beide groepen zijn geselecteerd omdat juist zij een grote kans lopen achteraf meer te moeten betalen. Om te voorkomen dat ze hierdoor worden verrast, heeft de fiscus ze nu al aangeschreven. Het is service, aldus de woordvoerder. Het gaat om een relatief klein aantal belastingplichtigen; de Belastingdienst verwerkt jaarlijks ongeveer 4 miljoen voorlopige aanslagen.

Om verrassingen te voorkomen kan ZZP Boekhouder Ede ook gedurende het jaar uw voorlopige aanslag laten wijzigen, zodat u later niet te veel moet betalen aan de fiscus. Dit is vooral belangrijk voor zelfstandigen die meestal een variabel inkomen hebben.

 

Post Tagged with ,

One Responseso far.

  1. Marc schreef:

    Handig van de belastingdienst. Ze denken toch met je mee.