Honderden euro’s zorgtoeslag blijven liggen.

Zorgtoeslag
Veel mensen denken ten onrechte dat zij te veel verdienen om in aanmerking te komen voor zorgtoeslag. Zij kunnen daardoor honderden euro’s per jaar mislopen. Anderen krijgen juist meer toeslag dan waar zij op grond van hun inkomen recht op hebben. Zij moeten dat geld later terugbetalen. Dat meldde de FNV Belastingservice op basis van de ervaringen van zijn 5500 vrijwilligers.

De belastingservice heeft de afgelopen tijd 300.000 mensen geholpen met hun belastingaangifte. De groep waarbij iets niet klopte met betrekking tot de zorgtoeslag, was volgens een woordvoerster van de vakbond opvallend groot. Cijfers kon zij evenwel niet noemen.

Alsnog zorgtoeslag aanvragen.

De FNV Belastingservice wijst erop dat mensen tot 1 april, de datum waarop ook de belastingaangifte binnen moet zijn, de tijd hebben om alsnog een zorgtoeslag voor 2016 aan te vragen. Als u ZZP Boekhouder Ede uitstel laat aanvragen voor de aangifte dan kunt u ook langer zorgtoeslag aanvragen over het afgelopen jaar.

Om zorgtoeslag te krijgen, moeten jij en je eventuele partner aan de volgende voorwaarden voldoen:

• Je bent 18 jaar of ouder;
• Je hebt de Nederlandse nationaliteit of een geldige verblijfsvergunning;
• Je hebt een Nederlandse zorgverzekering;
• Je hebt geen hoger inkomen dan dan € 30.939 (voor alleenstaanden) of gezamenlijk niet meer verdienen dan € 42.438 (voor partners) in 2013. Vanaf 2014 geldt dat jouw inkomen niet hoger is dan € 28.482 (voor alleenstaanden). Voor meerpersoonshuishoudens geldt een maximum gezamenlijk inkomen van €37.145;
• Je mag niet meer vermogen hebben dan € 102.499 (voor alleenstaanden) of € 123.638 gezamenlijk (voor partners).

Let op het gaat om het verzamelinkomen, hier zijn ook aftrekposten op van toepassing.

ZZP Boekhouder Ede berekent automatisch bij de aangifte van de inkomstenbelasting of u recht heeft op toeslagen. Zo loop u nooit onnodig geld mis. Ook kan onze software direct toeslagen voor u aanvragen.

Post Tagged with ,

You must be logged in to post a comment.