Hoe kan ik het beste mijn factuurnummering doen?

factuurnummeringHet nieuwe jaar staat weer voor de deur, tijd om de factuurnummering aan te passen. Waar moet deze aan voldoen is een veelgestelde vraag. Als eerste raden we je aan om geen punten en streepjes te gebruiken en minimaal 5 posities (cijfers).

Op elke factuur moet een een uniek, opvolgend factuurnummer staan. De factuurnummers moeten ook chronologisch zijn. De belastingdienst is hier scherp op om te ontdekken of er geen facturen ontbreken.

Door het gebruik van oplopende factuurnummers voorkom je onnodige problemen tijdens belastingcontroles en creëer je voor jezelf een helder overzicht waarbij facturen makkelijk en snel terug te vinden zijn.

Factuurnummering in praktijk

Het factuurnummer waarmee je start, kun je zelf bepalen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om de nummering te starten met het jaartal, opgevolgd door 0001. Dit ziet er als volgt uit: 20160001 of 160001. Je mag ook doornummeren en bijvoorbeeld beginnen met 20160353 als je bent geëindigd met 20150352.

Om jezelf het leven gemakkelijk te maken kun je kiezen voor een online facturering. Veelgebruikt en handig zijn bijvoorbeeld factuursturen.nl of Moneybird. De nummering verloopt dan automatisch en je kan een overzicht bijhouden van je openstaande facturen. Tevens kun je dan gelijk herinneringen versturen indien nodig. Uiteraard kun je ook je logo toevoegen en je eigen lay-out kiezen.

You must be logged in to post a comment.