Voorlopige aanslag 2019

Een voorlopige aanslag is een bericht van de belastingdienst waarin staat hoeveel belasting u moet betalen of terugkrijgt. Dit bedrag is gebaseerd op een voorlopige berekening. Later volgt altijd een definitieve berekening. U kunt een voorlopige aanslag inkomstenbelasting, premie volksverzekeringen of inkomensafhankelijke bijdrage Zorgverzekeringswet krijgen.

Maandelijks bedrag voorlopige aanslag

Als zelfstandig ondernemer heeft u inkomsten waarover geen belasting wordt ingehouden. WeVoorlopige aanslag kunnen voor u een voorlopige aangifte indienen. Dan betaalt u maandelijks een bedrag aan belastingen die later in minder wordt gebracht op de definitieve aangifte inkomstenbelasting. Dit voorkomt dat u na afloop van het jaar veel belasting in 1 keer moet betalen. In dat geval moet u ook heffingsrente betalen. Kortom met het indienen van een voorlopige aanslag kunt u nare verrassingen aan het eind van het jaar voorkomen. Er moet dan uiteraard wel een realistische inschatting worden gemaakt.

Administratiekantoor ZZP Boekhouder Ede kan voor u digitaal een voorlopige aangifte verzorgen. Wij schatten uw winst realistisch in zodat u niet teveel vooraf moet betalen maar ook niet teveel achteraf. Dit geeft u als ondernemer een rustig gevoel.

Post Tagged with ,